Hem Bantning VEGETARISK DIET FÖR SLIMMNING

VEGETARISK DIET FÖR SLIMMNING

Rate this post

VEGETARIAN DIET FOR SLIMMINGOm du är vegetarian, eller vill skära ner på kött, se till att du får alla näringsämnen du behöver med vår guide till en hälsosam vegetarisk kost.

Viktiga aspekter i en vegetarisk viktminskning diet – förlora 10 kilo

Vegetarianer njuta av en diet av korn, baljväxter, nötter, frön, grönsaker och frukt med vissa också välja att inkludera mejeriprodukter, inklusive ost (gjord med hjälp av vegetabiliska löpe) och ägg. Studier tyder på att en växtbaserad diet som denna kan vara ett hälsosammare sätt att äta med färre rapporterade fall av fetma, hjärtsjukdom och typ 2-diabetes. Vanligtvis innehåller en varierad vegetarisk kost mindre mättat fett och mer folat, fiber och antioxidanter, plus som vegetarian är du mer benägna att överskrida det rekommenderade dagliga intaget av frukt och grönsaker.

Eatwell Guide definierar olika typer av livsmedel som vi bör äta och i vilka proportioner. Guiden förklarar några enkla regler att följa som att få minst fem-en-dag av frukt och grönsaker, inklusive wholegrains och välja fler bönor och baljväxter, samtidigt som man väljer lägre fett, lägre socker mejeriprodukter. Men det är inte hela historien. Hur mycket ska du äta och finns det en idealisk tid att äta protein, kolhydrater eller fetter? Läs vidare för vår guide till hälsosam kost dygnet runt.

Viktiga näringsämnen i en bantning diet – den vegetariska kost är hälsosam

RIs är riktmärken för mängden energi (kilokalorier), fett, mättat fett, kolhydrat, socker, protein och salt som en genomsnittlig, måttligt aktiv vuxen ska konsumera varje dag. RIs för fett, mättat fett, socker och salt är maximala dagliga mängder. Det finns ingen RI för fiber, även om hälsoexperter föreslår att vi har 30g om dagen. Glöm inte att vi alla är olika med varierande behov av energi och näringsämnen så denna information är endast för vägledning:

Siffror och siffror är alla mycket bra, men hur relaterar detta till dig? Att hålla Eatwell Guide i åtanke, kan du anpassa din portionsstorlekar.

Glöm inte, som anges i Eatwell Guide, Vi bör alla sikta på minst fem portioner frukt och grönsaker om dagen. Upptäck vad som räknas som en portion med hjälp av vår Fem-en-dag infographic.

En proteinbaserad frukost är ett perfekt val eftersom det är en fyllning och upprätthålla sätt att börja dagen och behöver inte ta längre tid att förbereda än toast eller spannmål. Till exempel, medan ditt bröd rostar, förvränga ett ägg för en näringsrik toast topper och, på dagar när du har lite mer tid, njuta av vår version av en vegetarisk kedgeree.

Slimming diet 5, 10, 15 eller 20 kg fast – hälsosam och strikt dietSlimming diet 5, 10, 15 eller 20 kg fast - hälsosam och strikt diet

Ägg ger en bra balans mellan kvalitetsprotein i kombination med fett, plus äggulorna är en användbar källa till vitamin D, som vi behöver för starka ben och tänder. Protein saktar magtömning, håller dig fylligare längre så att du äter färre kalorier under resten av dagen. Om du föredrar din frukost i en skål, packa din gröt eller spannmål med ett urval av nötter och frön och avsluta med en generös klick naturlig yoghurt.

Många tror att vegetarianer riskerar att vara låga i mineraljärnet, men det finns gott om växtfoder som är bra källor tillsammans med frukostflingor, müsli, fullkornsbröd och pumpa och solrosfrön. Njut av någon av dessa med ett litet glas fruktjuice, rik på C-vitamin, för att optimera kroppens järnupptag. För dem som undviker mejeri, som mjölk och yoghurt, välj ett alternativ som är förstärkt med vitaminer och mineraler, inklusive vitamin B12, vitamin D och kalcium.

Vad du än gör, hoppa inte över frukost eftersom det här sätter ditt blodsocker på en berg-och dalbana som betyder att du kommer att sluta välja fel mat senare på dagen. Kom ihåg att frukost ger ett viktigt bidrag till ditt dagliga intag och spelar en nyckelroll för att upprätthålla en hälsosam vikt.

Vid lunch, sikta på en blandning av protein från bönor, ärter, nötter, korn eller mejeriprodukter, i kombination med stärkelse kolhydrater. Du behöver carb-rika livsmedel för utan dem kommer du sannolikt att drabbas av den klassiska mid-afternoon-nedgången. Nyckeln är att välja kolhydrater som producerar en stadig ökning av blodsockret, vilket innebär att passera på socker ”vita” livsmedel och gå för hög fiber wholegrains som hjälper dig att hantera dessa eftermiddagsmunchies.

Behöver du hjälp? En nutritionist hjälper dig med måltiden och hälsosam kostBehöver du hjälp? En nutritionist hjälper dig med måltiden och hälsosam kost

Vi behöver lite fett i vår kost, men det är viktigt att vi inte äter för mycket och fokus bör ligga på rätt typ av fett. Fett är inte bara en energikälla, det hjälper oss att absorbera fettlösliga vitaminer, inklusive vitaminerna A, D, E och K. vegetariska dieter tenderar att vara lägre i mättat fett, men kom ihåg att fullfett mejeri, liksom vissa växtfoder som kokosnöt och palmoljor, är höga i dessa mättat. Hjärtvänliga monoomättade fetter finns i vegetabiliska livsmedel som avokado, olivolja och rapsoljor, medan nötter och frön levererar hjärtvänliga fleromättade fetter, inklusive omega-3-sorten. Det är dessa omättade fetter som vi borde äta mer av, så inkludera en matsked linfrö eller två matskedar olja, eller motsvarande osaltade nötter, dagligen.

Inte utegångsförbud kolhydrater. De är låga i fett, fiberrika och hjälper dig att slappna av på kvällen, plus de fyller, vilket innebär att de kommer att få dig till frukost. Kombinera dem med några friska essentiella fetter, som de du hittar i nötter, särskilt valnötter, samt frön som pumpa och lite protein från tofu, ägg eller mejeri. Under natten kommer din kropp att använda proteinet och dessa friska fetter för regenerering och reparation, vilket är viktigt för att upprätthålla frisk hud och hår.