Hem Hälsa Sätt Vackra Ben-Hur man har mjuka och släta klackar?

Sätt Vackra Ben-Hur man har mjuka och släta klackar?

Rate this post

Sätt Vackra Ben-Hur man har mjuka och släta klackar?Liktornar och förhårdnader om hård och torr hud på fötterna och spruckna hälar är resultatet av vårdslöshet eller felaktig fotvård. Denna typ av fotproblem bör dock inte vara förknippad med behovet av att lyda dyra förfaranden från en professionell. Hur man ordentligt och effektivt naturligt svettningsmedel bryr sig om dina fötter hemma? En hempedicure, en bra fotkräm och exfolierande strumpor är bara några av sätten på vackra fötter.Kåta, hårda, torra klackar-vilka är orsakerna?
De vanligaste problemen i samband med fötterna, d.v. s. torr hud på fötterna, sprickor och kåta klackar, liksom corns och calluses, härrör från deras dagliga kamp med överdriven förtryck och gnidning, som ofta går hand i hand med brist på tillräcklig och korrekt vård.

På grund av den specifika utformningen av huden på fötterna, och särskilt dess plantar yta, det vill säga större tjocklek och brist på talgkörtlar med ett stort antal svettkörtlar, fötterna utsätts för störningar i ekonomin i hydrolipid hud och därmed dess överdriven torrhet.

Andra orsaker till överdriven torrhet i klackarna är:

cirkulationsrubbningar i de nedre extremiteterna, brist på vitaminer i kosten (särskilt vitamin A),
hormonala störningar, systemiska sjukdomar, d. v. s. diabetes mellitus, njure-och leversjukdomar, reumatism,
svamp av fötterna, allergiska hudreaktioner,
åldrandeprocessen.
Torra fötter grov vid beröring, ta färgen vit, brudnoszarą eller gul, ytan av deras hud flingor, bakar och kliar, och i extrema fall börjar riva smärtsamt.

Förhårdnader, förhårdnader och spruckna klackar

På substratet av fotens torkade hud, under påverkan av konstant tryck och nötningar, kan det finnas ett problem med knäckta klackar. På ytan av klackarna bildade sedan djup och smärtsam klyfta, upprepade gånger fönster i dermis, vilket resulterar i inflammation och blödning, som åtföljs av svår smärta, förhindrar att gå.

I det här fallet bör du undvika nötning eller avskalning av epidermis, användning av exfolierande läkemedel eller bad med tillsats av salt före läkning av sår. Använd istället växtbaserade fotbad (som lavendel, kamille, mint) eller med tillsats av potatismjöl. Det kommer också att hjälpa till att tvätta sprickklackarna med en 2-procentig vattenlösning av gentian.

Huden på torra och grova fötter visar också en tendens till överdriven keratinisering, vilket leder till att korn och korn kan bildas på ytan.

Liktornar uppträder vanligen i den centrala delen av foten, på den laterala ytan av fingrarna eller klackarna och har formen av gulaktiga förtjockningar av epidermis.

I sin tur, liktornar bildas vanligen på ytan av ryggmärgen eller tangent fingrar, klart begränsad från frisk hud och har inramat den centrala kärnan rogowy

Förhårdnader, förhårdnader och spruckna klackar

att förhållandet ökar i de djupare hudlagren, når sin unerwionej och vaskulariserade skikt, som ett resultat av förtryck som orsakas av, till exempel, promenad kände en hel del smärta.

Fotvård, hur man bryr sig om dina fötter?
För att njuta av välskötta och vackra ben måste du först och främst förebygga, vilket inkluderar:

bär rätt skor-och därmed undvika smärtsamma skrubbsår och förhårdnader på fötterna;
korrekt vätning av kroppen-det kommer att bidra till att upprätthålla vattenbalansen i huden;