Hem Styrka 6 Är din partner en prematur ejakulator? Ta reda på och upptäck...

6 Är din partner en prematur ejakulator? Ta reda på och upptäck hur du hjälper

6 Är din partner en prematur ejakulator? Ta reda på och upptäck hur du hjälper
5 (100%) 1 vote[s]

Krama det, bedöva det, eller tänk på försäkringstabeller.(DON MASON/VEER)det6 Är din partner en prematur ejakulator? Ta reda på och upptäck hur du hjälper finns ingen ”magisk kula” för att omedelbart avhjälpa för tidig utlösning (PE) eftersom dess orsaker inte är helt förstådda. Problemet behöver inte komma i vägen för ett hälsosamt sexliv, men eftersom det finns en rad behandlingsalternativ att diskutera med din läkare eller sexterapeut.

Vad är förkärlek? Upptäck vad det innebär att vara förkärlek hos män

  1. Squeeze

En fysisk strategi för att fördröja klimax innebär att klämma på penisens axel strax före utlösning. ”Det skapar ett mildt obehag och håller händelsen från att hända”, säger Irwin Goldstein, MD, chef för San Diego Sexual Medicine och chefredaktören för Journal of Sexual Medicine.

Inte alla läkare är överens. Pressa tekniken är inte rekommenderad av Ira Sharlip, MD, talesman för den Amerikanska Urologiska Association och klinisk professor i urologi vid University of California, San Francisco, eftersom han anser att det kan vara svårt att utföra på rätt sätt under sex.

Hur man hjälper en prematur ejakulator

  1. Mental distraktion

Vissa människor finner mental distraktion hjälp för att fördröja saker. Tanken är att tänka på något helt orelaterat med din partner – och tydligt nonesexual. Vissa killar föreställer sig att de är på en fotbollsmatch eller gör matematiska problem i huvudet.

  1. Bedövande krämer

Aktuella krämer som innehåller lidokain eller ett liknande numreringsmedel kommer att minska känsligheten, även om de inte är FDA-godkända för denna funktion. Eller prova ett smörjmedel som är formulerat med desensibiliserande ingredienser som är utformade för att förlänga den sexuella upplevelsen. Dr. Goldstein har en varning om dessa, men: ”om du ska använda ett numreringsmedel, bör du bära kondom eller dess numreringseffekter kommer att överföras till din partner.”Det rekommenderas också att man torkar av numreringsmedlet innan man börjar samlag.

Hur man får mannen att ej ejakulera snabbtHur man får mannen att ej ejakulera snabbt

  1. Tablett

Vissa orala läkemedel som är utformade för att behandla andra tillstånd har också varit effektiva vid behandling av PE på grund av deras (oavsiktliga och annars oönskade) sexuella biverkningar. Till exempel kan selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), som ofta används som antidepressiva medel, också användas för att fördröja klimax. ”SSRI höjer serotoninnivåerna, vilket är en hämmare av sexuell aktivitet”, förklarar Dr Goldstein. ”En av biverkningarna är svårigheter att ejakulera.”SSRIs fungerar bäst för män som tar dem varje dag, men de fungerar inte om du tar dem omedelbart före kön. SSRI har också vanligtvis en annan oavsiktlig bieffekt—förlusten av libido-så det är viktigt att väga för och nackdelar med det här alternativet med din läkare.

Hur man gör det längre i sängen om jag är kvinnaHur man gör det längre i sängen om jag är kvinna

Smärtstillande tramadol kan också fördröja klimax. ”Du kan ta det strax före kön och dess effekt på hjärnan resulterar i långvarig utlösning”, säger Dr Goldstein. Andra, mindre önskvärda, biverkningar av tramadol inkluderar illamående, kräkningar, matsmältningsbesvär, sömnighet, muntorrhet, frossa, svettning, huvudvärk och mer. Dr Sharlip varnar också att det kan vara beroendeframkallande.