Hem Bantning 10 NYCKELLEGG FÖR ATT STARTA SLIMMANDE BEHANDLING

10 NYCKELLEGG FÖR ATT STARTA SLIMMANDE BEHANDLING

Rate this post

10 NYCKELLEGG FÖR ATT STARTA SLIMMANDE BEHANDLINGI vår ät-och-kör, massiv-portion-storlek kultur, upprätthålla en hälsosam vikt kan vara tufft—och gå ner i vikt, ännu hårdare. Om du har försökt och misslyckats med att gå ner i vikt innan, kanske du tror att dieter inte fungerar för dig. Du har förmodligen rätt: vissa dieter fungerar inte alls och ingen av dem fungerar för alla – våra kroppar svarar ofta annorlunda på olika livsmedel. Men medan det inte finns någon lätt fix för att gå ner i vikt, finns det gott om steg du kan vidta för att utveckla en hälsosammare relation med mat, bromsa emotionella triggers att äta för mycket, och uppnå varaktig viktminskning framgång.

Hur man börjar en diet Ange ett tydligt och realistiskt mål

Vad är den bästa kosten för hälsosam viktminskning?

Plocka upp någon diet bok och det kommer att hävda att hålla alla svar på framgångsrikt förlora all den vikt du vill—och hålla den borta. Vissa hävdar att nyckeln är att äta mindre och träna mer, andra att låg fetthalt är det enda sättet att gå, medan andra föreskriver att skära ut kolhydrater. Så, vad ska du tro?

Obsessera inte över tyngden. Kost att gå ner i vikt utan att gå hungrigObsessera inte över tyngden. Kost att gå ner i vikt utan att gå hungrig

Sanningen är att det inte finns någon ”en storlek passar alla” lösning för permanent hälsosam viktminskning. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för dig, eftersom våra kroppar svarar annorlunda på olika livsmedel, beroende på genetik och andra hälsofaktorer. Att hitta metoden för viktminskning som är rätt för dig kommer sannolikt att ta tid och kräver tålamod, engagemang och vissa experiment med olika livsmedel och dieter.

Medan vissa människor svarar bra på att räkna kalorier eller liknande restriktiva metoder, svarar andra bättre på att ha mer frihet att planera sina viktminskningsprogram. Att vara fri att helt enkelt undvika stekt mat eller skära ner på raffinerade kolhydrater kan ställa upp dem för framgång. Så bli inte för avskräckt om en diet som fungerade för någon annan inte fungerar för dig. Och slå inte dig själv om en diet visar sig vara för restriktiv för dig att hålla fast vid. I slutändan är en diet bara rätt för dig om det är en du kan hålla fast vid med tiden.

Populära viktminskning strategier

Skär kalorier

Vissa experter tror att framgångsrikt hantera din vikt kommer ner till en enkel ekvation: om du äter färre kalorier än du bränner, förlorar du vikt. Låter lätt, eller hur? Varför är det så svårt att gå ner i vikt?

Det inkluderar träningspraxis i din dagliga rutin. Kost att gå ner i vikt

Viktminskning är inte en linjär händelse över tiden. När du skär kalorier kan du släppa vikt under de första veckorna, till exempel, och sedan förändras något. Du äter samma antal kalorier men du förlorar mindre vikt eller ingen vikt alls. Det beror på att när du gå ner i vikt du förlorar vatten och mager vävnad samt fett, din ämnesomsättning saktar, och din kropp förändras på andra sätt. Så, för att fortsätta släppa vikt varje vecka, måste du fortsätta skära kalorier.

En kalori är inte alltid en kalori. Att äta 100 kalorier med hög fruktossirap kan till exempel ha en annan effekt på din kropp än att äta 100 kalorier broccoli. Tricket för hållbar viktminskning är att dike de livsmedel som är packade med kalorier men inte får dig att känna dig full (som godis) och ersätta dem med livsmedel som fyller dig utan att laddas med kalorier (som grönsaker).

Många av oss äter inte alltid bara för att tillfredsställa hunger. Vi vänder oss också till mat för komfort eller för att lindra stress—som snabbt kan spåra någon viktminskningsplan.

Skär kolhydrater

Planera dina måltider. Använd tallrikmetoden – hälsosam mat

Ett annat sätt att visa viktminskning identifierar problemet som inte en att konsumera för många kalorier, utan snarare hur kroppen ackumulerar fett efter att ha konsumerat kolhydrater—i synnerhet hormoninsulins Roll. När du äter en måltid kommer kolhydrater från maten in i blodet som glukos. För att hålla dina blodsockernivåer i schack, din kropp bränner alltid av denna glukos innan det bränner bort fett från en måltid.

Om du äter en kolhydratrik måltid (massor av pasta, ris, bröd eller pommes frites, till exempel), släpper din kropp insulin för att hjälpa till med tillströmningen av all denna glukos i ditt blod. Förutom att reglera blodsockernivån, insulin gör två saker: det hindrar dina fettceller från att släppa fett för kroppen att bränna som bränsle (eftersom dess prioritet är att bränna bort glukos) och det skapar fler fettceller för att lagra allt som din kropp inte kan bränna bort. Resultatet är att du går upp i vikt och din kropp kräver nu mer bränsle att bränna, så du äter mer. Eftersom insulin bara bränner kolhydrater, du längtar efter kolhydrater och så börjar en ond cykel att konsumera kolhydrater och gå upp i vikt. För att gå ner i vikt går resonemanget, du måste bryta denna cykel genom att minska kolhydrater.

De flesta low-carb dieter förespråkar att ersätta kolhydrater med protein och fett, vilket kan ha några negativa långsiktiga effekter på din hälsa. Om du försöker en låg-carb diet, kan du minska dina risker och begränsa ditt intag av mättade och transfetter genom att välja magert kött, fisk och vegetariska proteinkällor, magra mejeriprodukter, och äta massor av gröna och icke-stärkelserika grönsaker.

Förlorar 10 kilo om 2 månader. Var konsekvent och uthållig med ditt mål.

Det är grunden för många dieter: om du inte vill bli fet, ät inte fett. Gå ner någon mataffär gång och du kommer att bombarderas med fettsnåla snacks, mejeri och förpackade måltider. Men medan våra fettsnåla alternativ har exploderat, så har fetma. Så, varför har inte fettfattiga dieter fungerat för fler av oss?

Inte allt fett är dåligt. Friska eller” bra ” fetter kan faktiskt hjälpa till att kontrollera din vikt, samt hantera dina humör och bekämpa trötthet. Omättade fetter som finns i avokado, nötter, frön, sojamjölk, tofu och fet fisk kan hjälpa till att fylla dig, samtidigt som du lägger till lite god olivolja på en tallrik grönsaker, kan det till exempel göra det lättare att äta hälsosam mat och förbättra den övergripande kvaliteten på din kost.

Vi gör ofta fel kompromisser. Många av oss gör misstaget att byta fett för de tomma kalorierna av socker och raffinerade kolhydrater. I stället för att äta helfettsyoghurt äter vi till exempel låg-eller fettfria versioner som är fyllda med socker för att kompensera för smakförlust. Eller vi byter vår feta frukostbacon för en muffin eller munk som orsakar snabba spikar i blodsockret.

Följ Medelhavsdieten

Medelhavsdieten betonar att äta bra fetter och bra kolhydrater tillsammans med stora mängder färsk frukt och grönsaker, nötter, fisk och olivolja—och bara blygsamma mängder kött och ost. Medelhavsdieten är dock mer än bara om mat. Regelbunden fysisk aktivitet och dela måltider med andra är också viktiga komponenter.

Stanna motiverad

Permanent viktminskning kräver att göra hälsosamma förändringar i din livsstil och mat val. Att vara motiverad:

Hälsosam kost – Prioriterar konsumtionen av vatten jämfört med andra typer av dryckerHälsosam kost - Prioriterar konsumtionen av vatten jämfört med andra typer av drycker

Hitta en jublande sektion. Socialt stöd betyder mycket. Program som Jenny Craig och Viktväktarna använder gruppstöd för att påverka viktminskning och livslångt hälsosam kost. Söka stöd-vare sig i form av familj, vänner eller en stödgrupp—för att få den uppmuntran du behöver.

Långsamt och stadigt vinner loppet. Att gå ner i vikt för fort kan ta en vägtull på ditt sinne och kropp, vilket gör att du känner dig trög, dränerad och sjuk. Sikta på att förlora en till två pounds i veckan så att du förlorar fett i stället för vatten och muskler.

Ange mål för att hålla dig motiverad. Kortsiktiga mål, som att vilja passa in i en bikini för sommaren, brukar inte fungera lika bra som att känna sig mer självsäker eller bli friskare för dina barns skull. När frestelsen slår, fokusera på de fördelar du kommer att skörda från att vara friskare.

Använd verktyg för att spåra dina framsteg. Smartphone apps, fitness trackers, eller helt enkelt hålla en dagbok kan hjälpa dig att hålla reda på maten du äter, kalorier du bränner, och den vikt du förlorar. Att se resultaten i svartvitt kan hjälpa dig att vara motiverad.

Sov gott. Brist på sömn stimulerar din aptit så att du vill ha mer mat än normalt; samtidigt, det slutar du känner dig nöjd, vilket gör att du vill fortsätta äta. Sömnbrist kan också påverka din motivation, så sikta på åtta timmars sömn per natt.